CITYMESH helpdesk

Raadpleeg onze FAQ of onze Helpdesk

 

 

Wat is WiFi

WiFi is een technologie waarmee het mogelijk is draadloos gegevens te versturen. Het is dus niet langer nodig om een internetkabel te gebruiken. Hierdoor kunt u met een laptop eender waar op internet.

Voorlopig wordt WiFi hoofdzakelijk gebruikt als aanvulling op een ADSL of kabelverbinding. Sinds kort is het echter ook mogelijk om draadloos te internetten via WiFi. Wanneer u met uw laptop of PDA op stap bent en u zich bijvoorbeeld op het vliegveld of in het restaurant bevindt, dan kan u daar in vele gevallen draadloos op internet. Het nadeel van deze systemen is het beperkte toepassingsgebied. U dient zich in de heel nabije omgeving (+-15m) van de zender te plaatsen om op internet te kunnen.

Dankzij een nieuwe technologie zorgt Citymesh ervoor dat het draadloze netwerk niet langer beperkt is tot één bepaalde ruimte, maar dat de mogelijkheid tot internet overal in de stad aanwezig is.

 

Ik heb geen draadloze netwerkkaart in mijn laptop, wat kan ik nu doen?

Hebt u een PC of laptop zonder draadloze netwerkadapter dan raden wij u aan een Citymesh Wireless Bridge met kabel te gebruiken. Wij verwijzen u voor meer informatie graag door naar onze premium partners die een ruim assortiment aanbieden.

 

Wat kan ik doen als ik Citymesh ontvang met een zwak signaal?

Tip 1: Let op uw locatie

De locatie waar u binnenshuis surft, is bepalend voor de sterkte van het signaal. In de kelder, of in een kamer zonder vensters zal u geen sterk signaal ontvangen. Een optimale locatie is een plek dicht bij het raam, daar zal het signaal vaak het sterkst zijn.

Tip 2: Voorzie uw laptop van stroom

Indien u een laptop gebruikt om te surfen op Citymesh Internet, let er dan op dat de meeste toestellen de kracht van hun ingebouwde antenne zullen verminderen op het moment dat de laptop niet op de netstroom is aangeschakeld. Hierdoor zal de laptop iets minder stroom verbruiken maar kan het ook moeilijker zijn om een goed draadloos signaal te ontvangen. Het kan dus helpen om uw laptop met de netstroom te verbinden. Let er ook op dat een moderne laptop van een A-merk vaak een krachtigere ingebouwde antenne heeft dan oudere of goedkopere modellen!

Tip 3: Gebruik een Citymesh Wireless Bridge

Afhankelijk van de locatie en de structuur van het gebouw waar u zich bevindt kan het moeilijk zijn om binnenshuis een verbinding te maken met het netwerk. Een Citymesh Wireless Bridge kan dan van pas komen om het signaal te versterken. Een Citymesh Wireless Bridge kan u verkrijgen bij een van onze premium partners.

Meer informatie...
 

Kan ik een Citymesh Wireless Bridge ook huren?

Een Citymesh Wireless Bridge kan gekocht ofwel gehuurd worden.

Citymesh Wireless Bridge met kabel:

  • Aankoop: 79€ (incl. BTW)
  • Verhuur: 5€ per week mits waarborg van 79€

Citymesh Wireless Bridge zonder kabel:

  • Aankoop: 129€ (incl. BTW)
  • Verhuur: 5€ per week mits waarborg van 129€
  •  

Hoeveel computers kan ik verbinden met Citymesh?

Verbindingsmethode Aantal Computers
Standaard WiFi kaart 1
Citymesh Wireless Bridge met kabel 1
Citymesh Wireless Bridge zonder kabel 3

 

Hoe kan ik Uitloggen van Citymesh Internet?

In de logout console die bij het inloggen wordt geopend bevindt er zich een knop om uit te loggen. Indien u deze niet heeft geopend kan u altijd uitloggen door te surfen naar 'http://logout.citymesh.be'.

Let erop dat u eerst een eventuele vpn-verbinding dient te verbreken vooraleer u probeert te surfen naar deze site.

Mocht u nog verdere problemen ondervinden kan u altijd uw draadloze netwerkkaart (of desnoods uw computer) volledig uitschakelen. U wordt namelijk ook automatisch uitgelogd na 10 minuten inactiviteit.

 

Kan ik een statisch IP instellen?

Een statisch IP-adres kan niet ingesteld worden op het Citymesh netwerk.

 

Wat is het bereik van elke Citymesh zender?

Een Citymesh zender heeft een bereik van +- 300m. Dit wil zeggen dat iedereen die zich in een straal van ongeveer 300m bevindt, verbinding kan maken met het Citymesh draadloos internet.

 

Hoe blijf ik op de hoogte van de evolutie van Citymesh draadloos internet?

Dit kan u doen door u in te schrijven op de Citymesh nieuwsbrief. U ontvangt dan maandelijks het laatste nieuws over Citymesh.

 

Zal het dekkingsgebied nog groter worden?

Citymesh is bezig met het Citymesh draadloos internet uit te breiden en nieuwe gebieden te voorzien van een Citymesh netwerk.

 

Kan ik een eigen e-mailadres (@citymesh.be) krijgen bij Citymesh?

Voorlopig bieden wij deze dienst niet aan.

Heb je echter geen toegang tot het internet, wat zeer waarschijnlijk is als je een probleem hebt. Dan kan je onze helpdesk bereiken op onderstaande telefoonnummers:

 

  • Belgische Telefoonnummers bellen: 0900/30.770
  • Buitenlandse Telefoonnummers bellen: 070/ 75 99 90

 

Als alle bovenstaande mogelijkheden niet voldoende zijn, kan je ook altijd terecht bij een van onze Premium Partners. Dit zijn de computerwinkels Quest Blankenberge & Quest Oostende. De medewerkers daar kunnen uw toestel of LocoMAX testen in geval van problemen en je meteen ook de nodige uitleg verschaffen.

Bedankt! We behandelen je vraag zo spoeding mogelijk. 

Stel je vraag

Bent u in het bezit van een Citymesh LocoMAX?

Heeft het toestel reeds gewertkt?

Welk type computer hebt u?

Bedankt! We behandelen je vraag zo spoeding mogelijk. 

citymesh

Contact & Advice

Een commerciële of administratieve vraag? Bel ons kantoor in Brugge:

Tel +32 50 41.02.00

Path + Path Created with Sketch.

Citymesh is ook via mail bereikbaar

info@citymesh.com

Een technisch probleem of een vraag? Bel onze helpdesk:

BE klanten: Tel +32 900 30 770

Non BE: Tel +32 70 75 99 90