Handleiding Citymesh Loco MAX

02.06.2015 | Gepost in Handleiding by Nico De Muynck

Wanneeer je je op een locatie bevindt waar Citymesh Internet beschikbaar is, dan heb je vaak twee mogelijkheden om verbinding te maken. Onmiddellijk met je toestel door te verbinden op de Citymesh Hotspot, dit kan als je in de buurt zit van de zender. Bevind je je echter in een caravan of op redelijke afstand van een zo'n hotspot, dan maak je best gebruik van de Citymesh Loco MAX.

 

De Citymesh Loco MAX is een soort antenne waarmee het WiFi-signaal over een langere afstand kan worden opgevangen. De Loco MAX bestaat uit 2 onderdelen: de antenne (die je zowel buiten als binnen kan plaatsen) en de adapter met een WiFi module die binnen wordt geplaatst. Naast een betere ontvangst, in je woonst of caravan (kooi van Faraday), heeft de LocoMAX als grote voordeel dat je met meerdere toestellen op 1 account kan surfen.

 

Citymesh Installatiehandleiding

De Loco MAX wordt in onze stock geconfigureerd voor gebruik op het Citymesh netwerk, reset deze dus nooit wanneer je problemen mocht ondervinden. De Loco MAX werd reeds grotendeels in elkaar gestoken door een van onze medewerkers zodat je het toestel vrijwel out-of-the-box kan gebruiken.

Citymesh Loco MAX installeren

Bevestig de wallmount aan de antenne. Er zijn 2 mogelijkheden: een zuignap waarmee je de LocoMAX aan het raam kan hangen of een beugel waarmee je de antenne permanent kan vast schroeven.

Citymesh Loco MAX zuignap           Citymesh Loco MAX beugel

Window Mount       Window Mount

Intern                     Extern

Sluit de Loco MAX aan op het electriciteitsnet

Als de mount bevestigd werd aan de antenne, hoef je normaal gezien enkel nog de stroomkabel in het stopcontact te steken waarna de Loco MAX zal opstarten.

Citymesh Loco MAX setup

 

Verbind PC / Laptop / Tablet met je privé draadloze netwerk (sticker)

Wanneer de Loco MAX is opgestart, moet je er enkel nog voor zorgen dat hij goed uitgericht is. Je hebt voldoende ontvangst als er van de lampjes op de achterzijde van de antenne minimaal een rood ledje oplicht. Bij een betere uitrichting naar de mast kan je de ontvangst optimaliseren.
 

Loco MAX ontvangst

 

Eenmaal je de Loco MAX goed hebt uitgericht, ben je klaar om verbinding te maken met je eigen draadloze netwerk. Opgelet: Dit is dus niet de Citymesh Hotspot, maar je eigen privé WiFi netwerk. De naam en de sleutel hiervan staan op de sticker die op de adapter van de LocoMAX kleeft.

 

Citymesh LocoMAX verbinden

 

Eenmaal je verbonden bent op je eigen privé WiFi netwerk hoef je enkel nog je browser te openen waarna de Citymesh Portaalpagina tevoorschijn zal komen. Is dit niet het geval, dan volstaat het om te surfen naar een willekeurig website waarna je automatisch zal worden omgeleid.